mandag 28. november 2011

Analyse av musikkvideo



Sangen jeg har valgt heter "We belong together" av Mariah Carey som ble sluppet ut i 2005. Sangen er hentet fra albumet "The Emancipation of Mimi. Jeg vil tro målgruppen er til de i alderen 20 og oppover, altså voksne. Musikksjangeren er R&B.

Santeksten handler om at Mariah skal gifte seg med en mann hun egentlig ikke elsker. For hun er fortsatt forelsket i sin gamle flamme.

I begynnelsen av musikkvideoen ser vi Mariah gjøre seg klar til sitt bryllup, og på slutten dukker hennes x-kjæreste opp. Videoen slutter med at de to stirrer intenst inn i hverandres øyne, mens hennes framtidige ektemann ser på dem fra balkongen.  Deretter ser vi at Carey forlater sitt eget bryllupp med x-kjæresten og kjører videre. Det er snakk om en enhetlig handlingskurve, en sammenhengende historie.

Det er en klar sammenheng mellom sangteksten og handlingen i musikkvideoen. Musikkvideoen illustrer sangtekten, men på slutten av videoen ser vi bruddet hvor Mariah og hennes x-kjæreste rømmer fra brullypet, som det ikke står noe om i sangteksten.

Musikkvideoen bruker filmatiske virkemidler som kameravinkel på en bra måte. Man får se forskjellige vinkler blant annet fugleperspektiv. Mens historien blir spilt inn, kommer det små klipp innimellom hvor Mariah synger.

Vi møter bruden Mariah, den framtidige mannen og hennes x-kjæreste. Artisten er for det meste i fokus, men når x-kjæresten dukker opp fokuserer de litt eksra på han.
Miljøet er veldig vakkert og klassisk, og vi kan se en sammeheng mellom tekst, musikk og miljø.

Jeg tror at det er historien og musikken som tiltrekker oppmerksomheten. En fin historie full av kjærlighet og intensitet.

Som sagt fungerer tekst, musikk og bilder sammen, og jeg mener at denne musikkvideoen har en sammenheng mellom tiltenkt målgruppe. Denne historien er en historie man kan se seg selv i. Jeg tror musikkvideoen bidrar til å skape oppmerksomhet rundt artisten. Den viser en veldig vakker og følsom side ved henne. Jeg personlig mener at denne videoen er en veldig bra video. Den viser noe realistisk, dessuten er den full av følelser. Jeg fikk en god opplevelse av denne musikkvideoen.

onsdag 9. november 2011

Reklameanalyse av "Coca Cola"

Førsteinntrykket mitt av denne reklamen var at det er en god reklame og tiltrekkende reklame. De har brukt en  del virkemidler som fører til denne tiltrekkelsen. Den vekker interresen min og gir meg et behagelig inntrykk. Coca cola reklamerer for deres drikke. Jeg mener denne reklamen er retter til både menn og kvinner. Målgruppen vil samtidig være mer rettet mot menn, fordi bildet viser en tiltrekkende, ung og vakker kvinne. På samme måte kan den også være med på å påvirke kvinner, via at de kvinnene som kjøper cola blir eller er automatiske vakre tiltrekkende kvinner. 

Som sagt, viser bildet bildet en vakker ung kvinne som drikker cola. Denne kvinnen vil være det første øynene vil feste seg på. Det er store kontraster i bildet som vekker interesser. Det er veldig mye rødt i bildet som er en farge som er et blikkfang i seg selv. Damen på bildet er kledd i hvitt, og denne kontrasten vekker interesse slik at man ser nærmere på bildet. Overskriften er veldig enkel"drink Coca Cola", noe som viser hele poenget med reklamen som er å få folk til å drikke mer cola. 

De mørke fargene i det ene hjørnet tror jeg er med fordi brusen selv har en mørk farge, og dette må man få med selv om de har valgt å markedsføre seg selv med røde farger. Overskriften er veldig direkte, og de har brukt dette som et virkemiddel i reklamen. Reklamen appellerer til mest følelser.

Jeg synes at det er en veldig enkel og fin reklame som jeg tror kan ha mye effekt og få folk til å kjøpe mer cola. De har valgt å vise en glad og vakker dame, og dermed prøver de indirekte å vise at du blir glad hvis du drikker cola. Overskriften og bildet passer bra sammen, og det var en veldig enkel og fin reklame. 

onsdag 14. september 2011

Karpe diem: identiteten som dreper

And when we look in the mirrors like this, 
we asks our self a question: 
Who am I? Who am I on this journey called life? Who am I?
I hope, that you haven't bought in to the idea that you are what you 
look like, or your, your, 
your worth is termed about what your parents looks like. 
Or about what they did.
I hope, that you figured out by now, that if you lived you life that way, 
you would constibly be looking at you self, 
and be thinking ”I am not good anough. I'm not tall anough. 
I'm not buff anough. I'm not pretty anough, 
I am not beautiful enough. I'm not anybody.”

Er både svart og hvitt, er både glad og trist, 
er både fattig og rik, en dåre valkemist
Er både ja til slå tilbake, og pasifist og
Du tror du kjenner meg, 
for du kanskje viste at jeg er både svart og hvitt, 
jeg er både glad og trist, jeg er både fatig og rik, 
en dåre valekmist. Er både ja til slå tilbake, og pasifist og
Du tror du kjenner meg, for du kanskje viste at :

han er halv norsk, han er halvt egypter
Han går på fester, han er alltid nykter
Han bor hos faren sin, han bor hos mamma
Han spiser brunost, falefel og chaharma
Han bor i åsen, (Hei) han bor i blokk, (men)
han kan arabisk, han snakker norsk
Men han er brun, hei please; han er hvit!
Han feirer jul, det er høytid når det er hit
men han er rik, kom igjen a; han er fattig!
Hei, han er hvit, nei, se på'n; han er svarting!
han ser fordeler, og han ser ulemper
Han er hva du sier, han veit hva du tenker
Og her hjemme, kaller de han utlending
og der borte, kaller de han utlending
Men vi er enig om at vi blir fresh selv om 
identitet lett dreper med en strek mellom.
Denne sangen er mer enn bare en sang. 
 
Den er full av meninger og inspirasjon. 
 
Den viser en annen side av undgommen i Norge, 
 
hvor en del kan finne seg selv i den.